به گزارش ایرنا، این مطلب روز یکشنبه در کمیسیون حقوقی و قضایی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که با حضور مشاور عالی استاندار و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، سخنگوی تشکیلات قضایی و دادستان های تبریز، میانه، مراغه، بناب، عجبشیر، هریس، ورزقان، چاراویماق، هشترود و مراغه و رییس پلیس مواد مخدر ناحیه انتظامی استان در سالن دادگستری در تبریز تشکیل شد، اعلام گردید.
حاضرین در این جلسه بر لزوم مقابله و مبارزه قاطع و برخورد با سوداگران مرگ بویژه مواد صنعتی و شیمیایی و روانگردان، ایجاد مرکز اقامتی ماده 16 حرفه آموزی و درمان معتادین مواد مواد مخدر، نظارت بر امور خدماتی و درمانی مراکز اقامتی ماده 15، آگاه سازی افراد و خانواده ها از مضرات اعتیاد و مواد مخدر توسط رسانه ملی و روش های دیگر تاکید کرده و خواستار تکمیل و راه اندازی آزمایشگاه تخصصی مواد مخدر و کنترل هر چه بیشتر مرزها برای جلوگیری از ورود مواد مخدر و روان گردان های صنعتی و شیمیایی به کشور شدند.
در ادامه این جلسه دادستان عمومی و انقلاب اسلامی تبریز با اشاره به جمع آوری معتادین در جامعه گفت: دادستانی تبریز در یک برنامه ارزشمند و در ایام نوروز کلیه معتادین را جمع آوری کرد که نتیجه آن کاهش 15 درصدی سرقت ها بوده است.
موسی خلیل الهی افزود: بخشی از جرایم جامعه ناشی از مواد مخدر و اعتیاد است، اما نبود مرکز اقامتی ماده 16 موجب تداخل در انجام وظایف با ماده 15 و اصلاح و بهبود معتادین می شود و انتظار است در اجرای ماده 16 مبارزه با مواد مخدر مستقل و ریشه ای عمل شود.
وی از سوی حاضرین خواستار ابلاغ دستورالعمل همکاری و شناسایی اموال قاچاقچیان از سوی دادسراها، دادستان ها شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز با ارایه گزارشی از اقدامات و عملکرد ماده 15 و 16 مبارزه با مواد مخدر گفت: با احداث مجتمع حرفه ای ـ آموزشی و درمانی معتادین در مرکز استان ماده 16 مبارزه با مواد مخدر کامل تر اجرا و از بهبود یافتگان حمایت اشتغالی خواهد شد.
محمدعلی نصرتی با عنوان اینکه مواد مخدر بویژه، روانگردان های صنعتی و شیمیایی اصلی ترین معضل جامعه شده و 92 درصد مردم از آن سخت نگران هستند.
وی بر لزوم آگاه سازی آحاد مردم از مضرات و آثار اجتماعی و روحی و روانی مواد مخدر تأکید کرد و یادآوری نمود: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مصمم است وضعیت 26 مراکز اقامتی در امور بهبودی، تندرستی، درمان و حرفه آموزی معتادین را مورد رسیدگی قرار داده و ساماندهی کند.
وی همچنین خواستار توجه دادستان های شهرستان های استان به شناسایی شبکه های سوداگران مرگ شد و گفت: انتظار است دادستان ها در شناسایی و توقیف اموال نامشروع قاچاقچیان و معرفی آنها به شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تلاش کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی خواستار همسویی وهماهنگی دستگاه های عضو این شورا شد و گفت: باید همه دغدغه دستگاه های عضو شورا بهبود و اصلاح معتادین باشد.
در ادامه جلسه رییس پلیس مواد مخدر استان با ارایه گزارشی از جمع آوری معتادین و کشفیات مواد مخدر گفت: طی 3 روز از 25 الی 28 خرداد ماه سه هزار و 107 نفر معتاد در سطح استان جمع آوری و به مراکز اقامتی تحویل داده شده اند.
سرهنگ حمید علی باغبان افزود: براساس دستورالعمل جدید هر کسی که بازداشت می شود، سوابق آنها استعلام و در همین رابطه طی سال گذشته 572 نفر که متخلف یا فراری بودند به مراجع ذیصلاح و مراکز قضایی معرفی و فقط 20نفر از آنان از سارقین مهم بوده و در سرقت مسلحانه دست داشتند.
وی از دادستان های حاضر در جلسه درخواست کرد معتادین بازداشت شده در ماده 16 را به مرکز اقامتی تی ـ سی مرند و شبستر معرفی نمایند تا معتادین طی 6 ماه بتوانند اصلاح و بهبود یابند.