تسریع در انتقال یافتههای تحقیقاتی و پژوهشی به کشاورزان یک ضرورت است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: باید یافتههای تحقیقاتی با سرعت و دقت بیشتری به عموم کشاورزان منتقل شود تا میانگین تولید افزایش یابد و تولید اقتصادی و پرمحصول در بخش کشاورزی محقق شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، ایوب ایرانی فام در کارگاه آموزشی جو ویژه مناطق سردسیر کشور در شهرستان مراغه با اعلام این مطلب افزود: براساس بررسیهای انجام یافته میانگین تولید کشاورزان پیشرو و تولید در مزارع تحقیقاتی با میانگین تولید در اراضی کشور با هم اختلاف زیادی دارد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود 1.5 میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور زیر کشت جو می رود، اظهار کرد: 41 درصد از این میزان به صورت آبی و 59 درصد نیز به صورت دیم کشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان ادامه داد: سالانه حدود سه میلیون و 446 هزار تن جو در کشور تولید می شود که علاوه بر آن حدود یک میلیون تن نیز برای تامین نیاز کشور وارد می شود.
ایرانی فام یادآوری کرد: در راستای ارتقای سطح زیر کشت جو در کشور باید چاره اندیشی شود تا یافتههای تحقیقاتی و پژوهشی با سرعت بیشتری به کشاورزان منتقل شود.
وی با اشاره به اینکه برخی علتها باعث عدم استقبال کشاورزان از کشت ارقام پرمحصول جو میشود، گفت: مشکل در تامین و تولید بذرهای اصلاح شده، نبود شرکتهای تعاونی تهیه و توزیع بذر، کمبود ارقام اصلاح شده، استفاده از ارقام بومی به علت نا آگاهی کشاورزان عمده دلایل عدم علاقه کشاورزان به کشت این محصول است.
ایرانی فام پایین بودن قیمت تضمینی جو با توجه به هزینههای تولید، عدم رعایت زمان کاشت، نا آگاهی کشاورز از مدیریت مزرعه و استفاده غیراصولی از کودهای شیمیایی را از دیگر مشکلات و علل کاهش سطح زیرکشت جو در کشور اعلام کرد.