افزایش میزان بهرهوری در باغها با کشت متراکم
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: کشت متراکم درختان پیوند شده روی پایههای رویشی افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش میزان بهرهوری در باغ را به دنبال داشته و میتواند روشی مناسب در استفاده بهینه از منابع تولید تلقی شود.
سعداله اسکندری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه آذربایجانشرقی، افزود: احداث اینگونه باغات با ارتفاع کم درختانش و استاندارد بودن اندازههایش امکان هرس و برداشت میوه به صورت مکانیزه را نیز فراهم میآورد.
وی تشریح کرد: به کمک پایههای رویشی میتوان درختانی ایجاد کرد که ارتفاع کمی داشته باشد و به جای تولید اندامهای رویشی مثل شاخ و برگ، انرژی خود را صرف تولید اندامهای زایشی مثل میوه کنند.
اسکندری ضمن بازگوکردن سطح زیرکشت پایههای رویشی در آذربایجانشرقی ادامهداد: سطح زیرکشت پایههای رویشی در آذربایجان شرقی 500 هکتار بود و شهرستانهای اهر، بُستانآباد، میانه و مراغه به ترتیب با 330، 105، 50 و 18 هکتار بیشترین سطح زیرکشت پایههای رویشی را دارند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی یادآورشد: پایههای رویشی دارای خصوصیات بسیار خوب و مطلوبی هستند که میتوان به برخی از مقاومتها به تنشهای زیستی و غیرزیستی اشاره کرد.
وی از مقاومبودن این پایهها در خاکهای آهکی گفت و اظهار کرد: این پایهها با توجه به مقاومبودن به خاکهای آهکی و شرایط اقلیمی و قابلیت رشد زیاد برای این منطقه بسیار مناسب است.
اسکندری با اشاره به نقش مدیریت و تخصص در باغهای متراکم تاکید کرد: درختان کوتاه در باغهای متراکم به دلیل بالابودن راندمان به شرایط آبیاری، تغذیه، هرس و کنترل آفات و بیماریها بیشتر حساس بوده و توقعات زیادتری دارند، بنابراین ضرورت دارد در تمام مراحل سرمایهگذاری اعم از کاشت، داشت و برداشت از وجود کارشناسان متخصّص در رشتههای باغبانی، بهرهبرداری لازم به عمل آید.
:: موضوعات مرتبط:
اخبار ,
,
:: برچسبها:
اقتصادی ,